Monday, September 6, 2010

Senarai Taska di Putrajaya

Senarai taska dan fi taska di Putrajaya.

Sumber dari blog karipapsayur.

Tambahan taska baru, Taska Jalur Gemilang



Tadika Ilhamputra
Presint 9
012-2462697
Monthly fee: RM 300
Registration fee: RM 100
Advance fee: RM 100
Insurance : RM 20
Daily fee: RM 20 (tumpang sehari-sehari)

Bubur blend x tolong masakkan. Kalo baby makan nasi lembik bersama sup, bole aje

Pusat Jagaan Generasi
No 13,17,20, & 22
Jalan P9 B1 / 10
Presint 9,
0136640795
Fee: RM 280
Registration fee: RM 100

Bubur disediakan
Taska Bijak Cerdik
No 15 , P9 B1 / 15
Presint 9,
03-88903061
012-6562952
Registration fee: RM 50
Misc: RM 50
Monthly fee: RM 280

Bubur disediakan.

Dan yang best nye haku tengok ada banner ALIM kids. Active * Lively * Intelligent * Muslim. Masa haku datang register QZ pun teacher dia tengah ajar huruf "tha".

Ye laa.. tahu la QZ ni baru 11 bulan. Budak kecik lagi tapi x salah kan masa kecik kita bagi pendedahan dengan ilmu-ilmu kan? Budak-budak nih, masa dia bermain pun dia da belajar something. Sebab tu la orang bukak Playschool for kids! Kan?

Bengong je orang-orang tua (dewasa) yang memperlekehkan "budak kecik mana tahu ape-ape", "budak-budak tahu main aje", "budak umur 2 tahun pun susah nak diajar. Apatah lagi 11 bulan ni haa". Sumpah haku rasa nak ludah !

Kau pikir nak ajar Add Maths pada budak 11 bulan ke?? Kita ajar mereka flash cards ok. Kenal transport, kenal fruits etc.

Taska Jalur Gemilang

Presint 9 D (selorong dengan CIC)
012-2804394 (Puan Noor)
Monthly fee: RM 280
Registration fee: RM 50
Activity: RM 70 (yearly)

Taska ni dah buka

Taska Sinaran
Presint 9,
019-2496614
Monthly fee: RM 250
Registration fee: RM 50
OverTime : RM 3 ( 1 hour)

Bubur disediakan tapi tak blend ye

Gemilangku Enrichment Centre
Presint 11
No 112,
Jalan P 11 A1/1
03-88904110
013-3978118 (Pn Mazli)
Registration fee: RM 100
Monthly fee: RM 290

Bubur disediakan

Taska Impian Ceria
Presint 11
Jalan 12 A1 / 12
Registration fee: RM 100
Monthly fee: RM 250

Taska Permata Bonda
Presint 11
No 116, Jalan P11 A1/1,
Registration fee: RM 50
Activity: RM 50 (Yearly)
Monthly fee: RM 260
OverTime: RM 4 / hour

p/s: photos ade tapi PC maha lembap ini x bole upload. Later k. Tadika Ilhamputra tu comel weyhh!

Taska al-Hadhari
Lorong P9 B1 / 14
Presint 9
(Maklumat lanjut sila zoom photo untuk dpt no hp)

Taska al-Hadhari kedua
Lorong sebelah-sebelah dengan Taska al-Hadhari kat atas tuh

Children Islamic Centre

6 comments:

  1. taska impian ceria dengan taska permata bonda takda no fon ek?

    ReplyDelete
  2. wah..byk btol info...terima kasih..
    kebetulan plak i pon tgh cari taska untuk my bb bulan depan...

    ReplyDelete
  3. sila rujuk di JKM Putrajaya(03-88901672) untuk mendapatkan khidmat nasihat mengenai pemilihan TASKA di Putrajaya, kerana dari beratus2 taska, hanya 11 sahaja yan berdaftar dan diluluskan di Putrajaya..
    Pastikan kita memilih yang terbaik untuk anak2 kita...
    ada sesetengah Taska di Putrajaya tidak mengikut nisbah Pengasuh - Kanak2 yang mematuhi piawaian JKM, ada diantara taska dimana seorang pengasuh perlu menjaga 20 orang kanak2!!

    ReplyDelete
  4. agak2 taska mana yg sesuai untuk budak umo 7 bulan??


    http://eiyshabiz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Cendekiawan?....xpyhla....indah luaran je...

    ReplyDelete
  6. Taska Permata Bonda

    http://mymediahubonline.blogspot.com/2014/09/lagi-bayi-meninggal-di-taska-permata.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FOBrdM+%28My+Media+Hub%29

    http://www.papablogger.my/2013/01/taska-puaka.html

    ReplyDelete